Originálne chuťové zážitky nielen pre gurmánov

Originálne chuťové zážitky s darčekmi Frutree

ČISTÁ, PRÍRODNÁ CHUŤ A VÔNA SUŠENÉHO OVOCIA A ORECHOV

Prvý krok k nefalšovaným a intenzívnym chuťovým zážitkom začína pri surovinách.

Aby sme zachovali čisté prírodné chute a vône, nakupujeme suroviny v najvyššej kvalite, ktoré skladujeme tak, aby sme čo najviac spomalili oxidatívne procesy a tým aj znižovanie ich kvality.

ČISTÁ, PRÍRODNÁ CHUŤ A VÔNA SUŠENÉHO OVOCIA A ORECHOV

Prvý krok k nefalšovaným a intenzívnym chuťovým zážitkom začína pri surovinách.

Aby sme zachovali čisté prírodné chute a vône, nakupujeme suroviny v najvyššej kvalite, ktoré skladujeme tak, aby sme čo najviac spomalili oxidatívne procesy a tým aj znižovanie ich kvality.

Originálne chuťové zážitky s darčekmi Frutree
Originálne chuťové zážitky s darčekmi Frutree

LAHODNÉ CHUTE FRUTREE ČOKOLÁD

Mliečna čokoláda má často chuťový profil, ktorý možno opísať ako sladký a čokoládový, s tónmi vareného mlieka a karamelizovaného cukru a dochuťou vanilky. Mliečna čokoláda sa považuje za dobrú strednú čokoládu. Je charakteristicky sladšia, s jemnejšou textúrou ako horká čokoláda, ale nie taká sladká a jemná ako biela čokoláda. Mliečna čokoláda je skvelou voľbou, keď chcete čokoládovú pochúťku alebo darček, ktorý sa bude páčiť každému

Tmavá čokoláda so svojou výraznou tmavohnedou farbou je druhým najobľúbenejším druhom čokolády. Niekedy sa označuje ako čierna alebo polosladká čokoláda a je výrazne menej sladká ako mliečna čokoláda. Chuťový profil tmavej čokolády sa môže značne líšiť v závislosti od obsahu kakaa v čokoláde. Často je mierne sladká a čokoládová, s tónmi pečeného koláčika, červeného ovocia a hnedého korenia.

Horká čokoláda má zvyčajne obsah kakaa 66 % alebo vyšší. Horká čokoláda je často o niečo horkejšia ako polosladká tmavá čokoláda. Chuťový profil čokolády sa môže značne líšiť v závislosti od toho, kde sa kakao pestuje. Niektoré môžu byť ovocné alebo mať hlbokú zemitú chuť, zatiaľ čo iné môžu mať chuťové tóny pečených sušienok.

Rubínová čokoláda je považovaná za štvrtý druh čokolády. Vďaka svojmu červeno-ružovému odtieňu sa táto výrazná čokoláda líši od ostatných čokoládových kolegov. Rubínová čokoláda má intenzívnu ovocnú chuť a svieže kyslé tóny. Tento trendový nový typ kakaa je skvelý na vytváranie odvážnych, ovocných čokoládových pochúťok a farebných čokoládových cukroviniek.

Biela čokoláda je ľahko rozpoznateľná kvôli jej krémovej alebo slonovinovej farbe. Biela čokoláda má často chuťový profil, ktorý možno opísať ako prevažne sladký, s výraznými tónmi sladeného kondenzovaného mlieka a vanilky. Kvalitná biela čokoláda bude mať bohatú, jemnú a krémovú textúru – charakteristiku, ktorá pochádza z jej kakaového masla a vysokého obsahu cukru a mlieka. Profil mliečnej chuti dodáva každému jedlu jemnú bohatosť a zároveň necháva preniknúť iné chute.

Originálne chuťové zážitky s darčekmi Frutree

KREATÍVNE KOMBINÁCIE CHUTÍ OVOCIA, ORECHOV A ČOKOLÁDY

Kreatívne kombinácie chutí ovocia, orechov a čokolády realizujeme s renomovanými gurmánmi na čokoládu v Európe.

Prečo sa ovocie hodí k čokoláde? Ovocie a čokoláda môžu vytvoriť nádherné spojenie vďaka kontrastným a doplnkovým chutiam a textúram. Čokoláda aj ovocie majú komplexné chute. Napríklad tmavá čokoláda môže mať tóny bobúľ, orechov alebo kávy, zatiaľ čo ovocie môže mať rôzne stupne sladkosti, kyslosti a dokonca aj umami. Ich spárovanie môže viesť k viacvrstvovému zážitku z degustácie, ktorý je príjemný a zároveň pútavý.

Prečo sa orechy hodia k čokoláde? Stručne povedané, náš výskum ukázal, že naše chuťové poháriky jednoducho milujú, keď má jedlo kontrastné chute, vďaka čomu je slanosť orechov v kombinácii so sladkosťou čokolády snom každého chuťového pohárika. Tento jav má dokonca vymyslený vedecký názov – „dynamický zmyslový kontrast“.

KREATÍVNE KOMBINÁCIE CHUTÍ OVOCIA, ORECHOV A ČOKOLÁDY

Kreatívne kombinácie chutí ovocia, orechov a čokolády realizujeme s renomovanými gurmánmi na čokoládu v Európe.

Prečo sa ovocie hodí k čokoláde? Ovocie a čokoláda môžu vytvoriť nádherné spojenie vďaka kontrastným a doplnkovým chutiam a textúram. Čokoláda aj ovocie majú komplexné chute. Napríklad tmavá čokoláda môže mať tóny bobúľ, orechov alebo kávy, zatiaľ čo ovocie môže mať rôzne stupne sladkosti a kyslosti. Ich spárovanie môže viesť k viacvrstvovému zážitku z degustácie, ktorý je príjemný a zároveň pútavý.

Prečo sa orechy hodia k čokoláde? Stručne povedané, náš výskum ukázal, že naše chuťové poháriky jednoducho milujú, keď má jedlo kontrastné chute, vďaka čomu je slanosť orechov v kombinácii so sladkosťou čokolády snom každého chuťového pohárika. Tento jav má dokonca vymyslený vedecký názov – „dynamický zmyslový kontrast“.

Originálne chuťové zážitky s darčekmi Frutree
Copyright © 2023 Frutree s.r.o. | All rights reserved. | Graphic design: CODES Brand House, Ltd. | Powered by: OPTIMAT.SK, Ltd.