Ako garantujeme najvyššiu kvalitu orechov a sušeného ovocia?
CERTIFIKOVANÁ KVALITA SUROVÍN
Vetter Slovakia je dlhorčným držiteľom certifikátu IFS Broker. IFS (International Broker Standard = Medzinárodná potravinová norma). Táto norma kvality a bezpečnosti potravín garantuje, že Vetter Slovakia spol. s.r.o. nakupuje suroviny len od spoločností, ktoré sú držiteľmi certifikátu IFS FOOD.Medzinárodný štandard IFS sa zameriava na bezpečnosť, kvalitu a zákonné požiadavky pri výrobe potravín.
CERTIFIKOVANÍ DODÁVATELIA
Všetci naši dodávatelia sú certifikovaní podľa certifikátu IFS Food. Spolupracujeme iba s dodávateľmi, ktorí prísne kontrolujú kvalitu pestovaného ovocia a orechov, ako aj kakaových bôbov na čokoládu od kultivácie po zber.Spolupracujeme len s dodávateľmi, ktorí spĺňajú naše kritéria na kvalitu.
KONTOLOVANÉ PESTOVATEĽSKÉ OBLASTI
Nakupujeme z kontrolovaných pestovateľských oblastí. Certifikačné autority pravidelen kontrolujú jednotlivých pestovateľov, či sú dodržiavané všetky požiadavky na kvalitu a bezpečnosť.OBJEMY NÁKUPOV
Vetter Slovakia patrí medzi najväčšie baliarne orechov a sušeného ovocia v Európe. Ročné tržby z predaja predstavujú viac ako 26 mil. EUR. Objemy nákupov otvárajú dvere k tým najkvalitnejším dodávateľom.Ako garantueme čistú, prírodnú chuť orechov a sušeného ovocia?
SPRÁVNE SKLADOVANIE
Nesprávne skladovanie môže znehodnotiť aj nakvalitnejšie suroviny, orechy a sušené ovocie. Kontrola skladovania je preto rovnako dôležitá ako je kontrola kvality a pôvodu surovín, napríklad BIO pôvod.Prečo je dôležité skladovanie? Dôvodom je oxidácia tukov.
Oxidácia alebo žltnutie tukov je proces oxidácie dvojitých väzieb nenasýtených mastných kyselín vzdušným kyslíkom, obsiahnutým predovšetkým v tukoch a iných lipidoch. Výsledkom tohto procesu sú nežiaduce produkty, hlavne aldehydy a ketóny, ktoré negatívne vplývajú na organizmus a výrazne menia chuťový prejav a vôňu potravín obsahujúcich nenasýtené mastné kyseliny. Následkom je čiastočne alebo úplne znehodnotenie potraviny. [5]
Oxidácia tukov znehodnocuje zdravotné benefity, prirodzenú chuť, vôňu a konzistenciu orechov a sušeného ovocia. Oxidácia tukov je prirodzený chemický proces, ktorý sa nedá zastaviť, ale len spomaliť. Oxidáciu výrazne zrýchľuje teplota, svetlo, vlhkosť, vzduch a styk s kovmi.
SKLADOVANIE VO VETTER SLOVAKIA
Od príjmu na sklad až po expedíciu, skladujeme suroviny a hotové výrobky:- v chladných (do 12 °C) priestoroch,
- suchých priestoroch,
- tmavých priestoroch
- vo vzduchotesných obaloch.
Kvalita skladovania je prísne kontrolovaná certifikačnými autoritami vystavujúcich certifikáty IFS Food.
TECHNOLÓGIE A CERTIFIKOVANÉ POSTUPY
Na výrobu používame najmodernejšie technológie v Európe a neustále ich inovujeme.Certifikované postupy, vyškolený personál a naše Know-how sú garanciou najvyššej kvality a udržania prirodzenej, prírodnej chute orechov a ovocia.
BALÍME TESNE PRED EXPEDÍCIOU
Aby ste získali najvyššiu kvalitu, zvyčajne balíme tovar až tesne pred expedíciou. Podľa veľkosti objednávky na zabalenie potrebujeme zvyčajne jeden, maximálne pár dní.Minimálna doba spotreby našich výrobkov je 6 mesiacov. Najlepšie však chutia a najviac vitmínov majú čerstvo vyrobené a zabalené.